TREC TWE Team Eersel

TREC TWE Team Eersel is een enthousiast team.
Zij organiseren wedstrijden, geven clinics, trainingen en komen ook op locatie een clinic of training verzorgen.
Ingrid Peters (gediplomeerd Orun instructeur TREC niveau 4) en Valerie van Kessel (gediplomeerd Orun manege instructeur) verzorgen clincs en trainingen.

De thuisbasis is manege PCK-Eersel te Eersel.
Hier is in 2005 Lotje Moerdijk begonnen met TREC in Nederland.

Sinds 2011 is de TREC wedstrijd tevens een FITE Europacup wedstrijd. Doordat het een Europacup wedstrijd is zijn er veel Buitenlandse ruiters en Internationale TREC juryleden aanwezig.
Dit maakt de wedstrijd, die wij eind april organiseren, een hele leuke en gezellige wedstrijd.
We hebben ook 3 jaar een Men TREC wedstrijd georganiseerd. Helaas bleef het aantal deelnemers laag, daar door hebben wij in 2015 de laatste Men TREC wedstrijd georganiseerd.
Sinds 2017 organiseren wij ook een Traditionele Working Equitation wedstrijd, dit is een erg leuke paardensportdiscipline. Net als TREC bestaat deze wedstrijd uit verschillende onderdelen.
Hoogtepunten voor ons zijn de organisatie van het EK TREC Young Riders in 2015 en het EK Traditionele Working Equitation in 2018.

Ingrid Peters

Ik ben Ingrid Peters,

Gediplomeerde Orun instructeur TREC niveau 4 sinds november 2021.
Internationaal Jury TREC en jury trainer TREC, TREC-ruiter sinds 2006.
Internationaal Jury Traditionele Working Equitation (TWE), TWE-ruiter sinds 2009 en organisator TREC en TWE sinds 2010.

Tijdens mijn TREC-carrière ben ik o.a. Chef D’équipe geweest van senioren en junioren teams en organisator van het EK junioren in 2015 en ben ik deel genomen aan het EK TREC 2014 in Italië en het WK TREC 2016 in Spanje.
Momenteel bestuurslid van TREC Club Nederland.

Sinds 2018 ben ik internationaal jury TWE en heb ik als ruiter deel genomen aan het EK TWE Eersel in 2018 en was ik Internationaal Jury tijdens het EK TWE in Italië in 2019 en het EK TWE in Frankrijk in 2021.

Ik heb met 2 verschillende paarden TREC en TWE gereden op Nationaal en Internationaal niveau.
Sinds 2010 organiseer ik niet alleen wedstrijden maar ook kennismakingsdagen, kaartleescursussen, PTV-trainingen en sinds 2017 TWE clinics en trainingen.

Valerie van Kessel

Ik ben Valerie van Kessel,

gediplomeerd ORUN instructrice sinds 2001.

In 2009 heb ik kennis gemaakt met de trec dankzij Ingrid en Stans. Dat jaar zou ik mijn eerste wedstrijd starten maar was mijn toenmalige paard helaas kreupel. In 2010 heb ik mijn eerste wedstrijd gereden. Uiteindelijk na een superfijn begeleidingstraject van Ingrid in 2017 de stap genomen om T3 solo te starten en uiteindelijk ook nog 1e geworden ook! Ik mocht dat jaar ook de Highpoint in ontvangst nemen.

Ik vind het geven van trec/ twe trainingen een hele leuke aanvulling op de reguliere lessen die ik geef. Het is zo’n veelzijdige tak van de paardensport!

Stans Peters

Ik ben Stans Peters,

verbonden met TREC sinds 2007 en TWE sinds 2009.

Mijn passie is het organiseren van evenementen en wedstrijden.
Hoogtepunt voor mij was de organisatie van het EK TREC Young Riders 2015 en het EK TWE 2018.
Beide Europese kampioenschappen zijn georganiseerd op manege PCK-Eersel te Eersel.
Daarnaast organiseer ik jaarlijks een Europacup TREC wedstrijd en een TWE wedstrijd samen met Ingrid Peters.

Ik ben van 2009 t/m 2017 bestuurslid geweest van TREC club Nederland, in die periode heb ik met mede bestuursleden de NK’s van de vereniging georganiseerd.

Naast het organiseren van wedstrijden ben ik ook Internationaal jury TREC en ben in die functie aanwezig geweest bij het EK Young Riders 2013 in België en bij het EK TREC 2014 in Italië.
Sinds 2019 ben ik chef d’équipe van het TWE team dat deelneemt aan Europese kampioenschappen TWE. Erg leuk om ruiters te begeleiden bij dergelijke wedstrijden. In deze functie word ik ondersteund door Dagmare Wouters, mijn steun en toeverlaat tijdens het EK.

Ik vind het leuk om nieuwe organisatoren te helpen met de organisatie van hun TREC of TWE wedstrijd.