Ook dit jaar mochten we weer gebruik maken van de faciliteiten van manege PCK-Eersel. Het is heel fijn dat wij hier ieder jaar de wedstrijd mogen organiseren.
Daar voor bedanken we Peter en Anja van de Ven.

Dit jaar hadden we 70 deelnemers voor deze TREC wedstrijd, helaas waren er op het laatste moment 5 afmeldingen door ziekte of andere omstandigheden waardoor we uiteindelijk 65 deelnemers mochten verwelkomen uit 5 landen te weten Denemarken, Duitsland, Luxemburg, België en Nederland.

Vrijdag 21 april.
De dag dat de meeste deelnemers aankwamen. Donderdag 20 april waren er al 3 deelnemers uit Denemarken gearriveerd op PCK-Eersel.
Vrijdagavond de eerste veterinaire keuring voor de deelnemers die zaterdagmorgen vroeg zouden gaan starten in de maproom.

Zaterdag 22 april.
De dag startte met de veterinaire keuring voor de overige paarden die op vrijdagavond nog niet gekeurd waren. Alle paarden waren goed gekeurd om te kunnen starten met de POR.
De eerste deelnemer kwam om 8.05 uur in de maproom voor de GSM check. Om 12 uur waren alle deelnemers op pad voor de POR. Gelukkig was het weer redelijk pas aan het einde van de POR heeft het geregend. De laatste deelnemers waren om 17 uur terug op manege PCK-Eersel.
Zodra een deelnemer gearriveerd was op de finish moest zijn/haar paard/pony binnen 30 minuten aangeboden worden bij de dierenarts. Deze keuring is om het welzijn van de paarden/pony’s te bewaken. Helaas werd er zaterdag 1 paard afgekeurd.
Voor de vrijwilligers en de ruiters stond er om 18.30 uur de BBQ klaar waar iedereen wel aan toe was na een koude en druilerige dag.
Om 20.00 uur was er als afsluiting van de dag parcours lopen onder begeleiding van de hoofdjury Joan Blesing. Hier kreeg iedereen uitleg over de te rijden hindernissen op zondag.

Zondag 23 april.
Ook deze dag startte met een veterinaire keuring. Alle paarden werden gecontroleerd of ze “fit to compete” waren. Tijdens deze keuring was er 1 paard dat afgekeurd werd alle overige deelnemers mochten starten bij de MA en later op de dag bij de PTV.
Om 8.30 uur startte de MA, door wat oponthoud liep dit even uit maar werd gedurende de morgen weer ingelopen waardoor we toch op tijd gereed waren voor de lunch van de vrijwilligers.
Om 10.30 uur arriveerde de vrijwilligers op PCK-Eersel die ’s middags bij de PTV zouden jureren. Eerst kregen zij alle uitleg van hoofdjury Joan Blesing die ze nodig hadden om op de juiste manier hun hindernis te jureren. Na de instructie kregen ze eerst een lunch aangeboden waarna zij om 13 uur paraat zaten bij hun hindernis en kon de PTV van start gaan. Om 17 uur reed de laatste ruiter het parcours in en begon de race om op tijd de uitslagen klaar te hebben van de MA en PTV.
Helaas was het gaan regenen toen de klasse T3 van start ging en werd het niet meer droog. Erg jammer maar aan de andere kant is dit ook TREC. Weer of geen weer de wedstrijd gaat door.
Uiteindelijk kon om 19 uur de prijsuitreiking plaatsvinden. Vanwege het slechte weer waren er al veel ruiters vertrokken ook omdat velen ook van ver kwamen.

We kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Het was een hoop werk om er voor te zorgen dat de nieuwe reglementen van FITE toegepast konden worden bij deze wedstrijd. Gelukkig is dit gelukt en ja dan gaat er ook wel eens iets mis maar daar leren we weer van. Ondanks dat wij al jaren TREC wedstrijden organiseren zijn er altijd weer leermomenten die je meeneemt naar je volgende wedstrijd. We zijn nooit uitgeleerd maar dat maakt het ook weer leuk om met de ontwikkeling van deze sport bezig te zijn.

Wij willen alle vrijwilligers en internationale juryleden hartelijk bedanken. Zonder jullie was het niet mogelijk geweest om TREC Eersel te organiseren. Ik hoop dat alle deelnemers dit beseffen hoe belangrijk vrijwilligers zijn om dit allemaal mogelijk te maken.
Top dat jullie door weer en wind klaar gestaan hebben bij de posten in de POR, de MA en bij de hindernissen van de PTV. Vrijwilligers zijn onbetaalbaar en wij hopen dat jullie volgend jaar weer aanwezig kunnen zijn bij TREC Eersel 2024.

Tijdens deze wedstrijd van Murielle Mulder Fotografie aanwezig om alles weer vast te leggen van POR, MA t/m PTV. Foto’s van deze wedstrijd kunnen besteld worden bij haar.
Facebook: https://www.facebook.com/muriellemulderfotografie

De veterinaire keuringen werden verzorgt door Dierenkliniek Dennenoord. Heel fijn dat de dierenartsen van deze praktijk voor alle paarden van de wedstrijd klaar stonden om de paarden 3 keer te keuren. Ook nu hebben we gezien hoe belangrijk dit is. Linde Lohman en Merel Dierks hartelijk bedankt dat we op jullie konden rekenen ondanks dat het in deze tijd ook bij jullie in de kliniek een hele drukke tijd is.

Nogmaals een dank je wel aan Peter en Anja van de Ven voor het gebruik van hun mooie locatie. Het is voor TREC TWE Team Eersel heel fijn dat wij elke keer weer op deze locatie onze evenementen mogen organiseren.

Klassement:
T1 Solo
1e plaats – Ilse van Meer met Dakota – 380 punten
2e plaats – Isabelle Gramme met Gentleman Cat – 308 punten
3e plaats – Laeticia Dereme met Hawai – 283 punten

T1 Equipe:
1e plaats – Ron Smits met Gladys en Anita Smits met Hitchcock – 302,5 punten
2e plaats – Daan De Volder met Fiesta’s Filly van het Klaverhof, Inez Polle met Black Knight en
Veerle Paeps met Emma D. – 298,33 punten
3e plaats – Florence Dechamps met Corpus en Emilie Mierzwa met Eliane du Joly – 274,5 punten

T2 Solo:
1e plaats – Charlotte Bellamy met Tirnaskea shooting star – 338 punten
2e plaats – Lezrag Roch met Paloma – 286 punten
3e plaats – Florence Hurlet met Neve de mai Bluegold – 280 punten

T2 Equipe:
1e plaats – Joelle van Buren met Sarnau Freddy Fox en Stefanie Quak-Langeslag met Elvis – 339,5 punten
2e plaats – Rosalien van Tuijl met Elmo en Dewi Bergman met Namur da Caniceira – 330,5 punten
3e plaats – Gudrun Wielatt met Mullaghmor Claire en Linda Freidank met Barika – 321 punten

T3 Solo:
1e plaats – Caroline Dresse met Omega (Flash Splash) – 354 punten
2e plaats – Dieter Wielatt met Radagast Wiggy van Weremere – 338 punten
3e plaats – Remacle Manon met Rubby – 323 punten

T3 Equipe:
1e plaats – Jonne liefhebber met Disaronno en Anouk van Hese met Contessa’s GP Candy Boy – 367 punten
2e plaats – Annemieke Lebbink met McCormick en Lisette Scheerder met Ivanhoe – 264,5 punten
3e plaats – Mascha Van Vliet met Dunmore Lad en Karin Lathouers met King – 64,5 punten

T4 Solo:
1e plaats – Kickan Utzon met Fyrsti fra lille nord – 359
2e plaats – Maria Juul Rasmussen met Moremoney Magneto – 353 punten
3e plaats – Beatrix Mahlke met Salinero – 330 punten

Tot een volgende keer
Stans en Ingrid Peters
TREC TWE Team Eersel